2011. május 28., szombat

BAGÓ ZOLTÁN DR. - MÉDIA, DIKTAFON, FONDORLAT - EGY - Jelenlegi ára: 1 691 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
213594
BAGÓ ZOLTÁN DR.
MÉDIA, DIKTAFON, FONDORLAT - EGY MAGÁNBESZÉLGETÉS UTÓÉLETE
Az első magyar, titkosszolgálati módszerrel gerjesztett botrány története...
o Hogyan buktatható meg egy biztos befutónak tűnő képviselőjelölt három nap alatt?
o Mi a különbség a politikai vetélkedés és a megtervezett lejáratás között?
o Mekkora kárt tehet egy manipulált hangfelvétel egy ember becsületében?
o Egyáltalán: mennyit ér ma a tisztesség a hazugsággal szembeállítva - a magyar közéletben?
A fenti kérdésekre keresi a választ első könyvében Dr. Bagó Zoltán, akit a 2006-os ,, kalocsai választási botrány" során hurcoltak meg. A jobboldali politikus éveken át harcolt az igazáért, polgári és büntetőpereit minden létező fórumon megnyerte. Kivárta a Legfelsőbb Bíróság döntését is, majd hiteles dokumentumok alapján feltárta és érdekfeszítő stílusban megírta egy módszeresen felépített lejárató kampány rejtett összefüggéseit.
Ez a könyv egyszerre tanulságos és dermesztő, hisz megmutatja, hogy bárki bármikor besározható. A média támogatásával pillanatok alatt tönkre lehet tenni egy embert, míg az igazság kiderítéséhez sokszor évek kellenek.
S hogy mi még? Az is kiderül ebből a könyvből...
RÉSZLET:
" - Na, Zoli, lejárt ez a 24 órás ultimátum című valami.
- Nem volt ez ultimátum. "
Így kezdődik az a hangfelvétel, amit egy magánbeszélgetésünkről készített a tudtom nélkül az egyik politikai ellenfelem. A másfél órás találkozó alig felét rögzítette, amiből a pártja rövid részleteket másolt ki és tett közzé az országos sajtó nyilvánossága előtt. Két nappal a beszélgetés után, a 2006- os választások idején. Ennyi és alig pár óra kellett ahhoz, hogy közel egy évtized politikai munkáját lerombolva megfosszanak a képviselő-jelöltségtől.
Ahhoz, hogy megtörjenek, nem volt elég.
A visszahívásom napján ugyanis valóban szabtam egy ultimátumot. Saját magamnak. A sajtónyilatkozat kiadásakor eldöntöttem, hogy legközelebb csak akkor szólalok meg ebben az ügyben, amikor a jog eszközeivel bebizonyítottam az igazamat. Évekig tartott, de végül megtörtént.
A Bács-Kiskun Megyei Bíróság megállapította, hogy ,, (... ) az alperes megsértette a felperes jó hírnévhez fűződő jogát (... )". Az ítéletet a Szegedi Ítélőtábla, végső fórumként pedig a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta.
A végzés hosszú hónapokkal ezelőtt született, mégis csupán most szántam rá magam a történtek összefoglalására. Semmiképp sem szerettem volna, hogy sértettség, indulat vagy magamutogatás vezesse a tollat. Mostanra már eltelt annyi idő, hogy higgadt fejjel, józanul és tényszerűen tudok visszagondolni az esetre. Romsics Imrének megbocsátottam, az ítélet utáni bocsánatkérésével lezártnak tekintem személyes ügyünket.
A következő oldalakon elmesélem a történteket a saját szemszögemből, majd idézem a jogi eljárás fontosabb részleteit, végül szeretném megmutatni azt a képet is, amit az ügyről a média adott a közvéleménynek.
Ez a vékonyka könyv azért születik, hogy összefoglalja e szomorú eset tanulságait. Annyi a célom vele, hogy részletesen bemutatva a politikai célú lejáratás egyik módszerét,
másokat óvatosabbá tegyen hasonló helyzetben, s talán a médiát is elgondolkodtassa saját szerepéről és felelősségéről. Mert bár tisztázta nevemet a független magyar bíróság, a közvélemény előtt hasonlóképp jártam, mint az a tisztes polgár, akinek egyszer ellopták a kabátját a ruhatárból. Egy idő múlva már mindenki csak úgy emlegette, mint ,, az az úr, akinek a kabátlopási ügye volt".
Csakhogy az én történetemben a becsület áll a kabát helyén, amiből sohasem lehet újat varratni.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 1 691 Ft

Az aukció vége: 2011-06-01 08:09
. BAGÓ ZOLTÁN DR. - MÉDIA, DIKTAFON, FONDORLAT - EGY - Jelenlegi ára: 1 691 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése